03 Ocak 2017

Kredi Notu Nedir Nasıl Yükseltilir

Posted by   on

















Kredi notu nasıl artırılır,Hesap açtığım bankadan Kredi kartı almak istiyorum.bunun için kredi notumu yükseltmem isteniyor. kredi notumu nereden öğrenirim, kredi notum ne zaman yükselir. kredi notumu nasıl yükseltebilirim... ? 


Kredi notu hakkında bu ve buna benzer aklınıza takılan soruların cevaplarını Kredi notu nedir kredi notu nasıl yükseltilir yazımızda bulabilirsiniz.


Kredi Notu Nedir: Kredi Notu Kredibilitesi yüksek ödeme gücüne eşdeğer bankalar birliği tarafından tutulan ve tüm bankaların merkezi olarak puanlama sistemini görebildikleri bir not sistemidir.

Kredi notu ilk defa bankalarda hesap açmadan ilk defa kredi kartı almaya,ihtiyaç,ev,taşıt,kredisi kullanmaya finansal yönden tüm vatandaşları ilgilendiren bir konudur.


Kredi notu uygulaması, Bildiğiniz üzere başta amerika ve avrupa birliği ülkelerinde yıllardır uygulanan kredi notu uygulaması 2013 yılından itibaren türk ekonomi literatürüne girmesiyle birlikte tüm vatandaşlarıda yakından ilgilendiren bir konu olmaya başladı.

Kredi Notunu Etkileyen Bileşen ve Faktörler Nelerdir

Bireysel Kredi ve Kredi Kartı Ödeme Alışkanlıkları -> Etkileme Oranı: %30
Bireysel kredi taksitlerinizin ve kredi kartı ekstrelerinizdeki asgari ödeme tutarlarının zamanında ödenmesi Findeks Kredi Notu’nuzu yükselten bir unsurdur. Ödemelerinizin son ödeme tarihinden geç yapılması, Findeks Kredi Notu’nuzu olumsuz etkileyen nedenlerin başında gelmektedir.

Mevcut Hesap ve Borç Durumu -> Etkileme Oranı: %25
İyi ve kötü kapanmış krediler, teminatlı veya teminatsız mevcut borç bakiyeleri ve limitler dikkate alınarak hesaba dahil edilmektedir.

Yeni Kredi Açılışları -> Etkileme Oranı: %20
Henüz ödeme performansı belirli olmamakla birlikte yakın zamanda alınan krediler, kişinin risklilik oranını artıran bir unsurdur. Bununla birlikte notunuzu etkileme oranı göreceli olarak düşüktür.

Kredi Kullanım Yoğunluğu -> Etkileme Oranı: %15
Kredi kullanan ve düzenli ödeme tarihçesine sahip olan bir kişinin Findeks Kredi Notu, hiç kredi kullanmayan ya da az kullanan bir kişiye göre daha yüksek olabilir.

ilk defa bir bankada hesap açtım ayrıca aynı bankaya kredi kartı için başvurdum. ancak kredi notumun düşük olmasından dolayı kredi kartı veremeyeceklerini söylediler kredi notumu nasıl yükseltebilirim.

Kredi Notu Yükseltme

1-Alışverişlerinizi nakit yerine banka kartınızla Yapmaya özen gösterin.
2-Bankadaki vadesiz birikim hesabınıza küçük miktarda olsa düzenli olarak her ay para aktarın
3-Hesap açtığınız bankada faturalarınıza otomatik ödeme talimatı verirseniz 3 ay içerisinde kredi notunuzun yükselmeye başladığını göreceksiniz.
4-Kredi kartı başvurunuzu maaşınızı aldığınız bankadan yapınız. çok büyük olasılıkla kredi notuna bakılmaksızın hemen kredi kartı vereceklerdir.
5-Kredi kartınızı düzenli kullanıp ödemelerinizi aksatmamaya özen gösterin düzenli kredi ve kart ödemeleri kredi notunuzu yükseltecektir.

☁❤●▶▶◀▶☁❤


Sağlıklı Borçsuz günler dileriz.
Kredi Notu nedir Nasıl Yükseltilir yazımızı http://bit.do/kredinotu yada

Preview of your QR Code Mobil QR Kod okuyucuyla güncellemeleri takip edebilirsiniz.


Kredi Nedir Nasıl Yükseltilir Yazımıza Soru ve Yorumlarınızla Katkı sağlayabilirsiniz 
.


Hiç yorum yok:
Write yorum

Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter